airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Mineralmyndigheden 

Mineralmyndigheden består af Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling og to styrelser, Miljøstyrelsen for Råstofområdet og Råstofstyrelsen, der er placeret under hhv. Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø og Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling.

Den skematiske oversigt illustrerer opdelingen af myndighedsområder i råstofmyndigheden, der består af de to styrelser.

Råstofmyndigheden i Naalakkersuisut - overblik

Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling

Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Råstofstyrelsen

Miljøstyrelsen for Råstofområdet

Mineraler

Natur-, miljø- og klimaforhold

Vurdering af samfundsmæssig bæredygtighed (VSB)

Vurdering af virkninger på miljøet (VVM)

Tilladelser og godkendelser vedrørende mineraler, lokal mineralaktivitet, sand/grus og videnskabelige undersøgelser omfattet af loven om mineralaktiviteter og loven om lokale mineralaktiviteter.

Krav og vilkår hvad angår natur-, miljø- og klimaforhold i tilladelser og godkendelser vedrørende mineraler, lokal mineralaktivitet, sand/grus og videnskabelige undersøgelser omfattet af loven om mineralaktiviteter og loven om lokale mineralaktiviteter.

 

Kommunikationsgangen mellem Råstofstyrelsen og Miljøstyrelsen for Råstofområdet

Når et selskab ønsker at indgå i dialog med Råstofmyndigheden, er det Råstofstyrelsen, der modtager henvendelsen. I tilfælde, der berører miljøforhold, eller når sager kræver afgørelser på miljøområdet, skal Råstofstyrelsen involvere Miljøstyrelsen. Sagerne kan omfatte selskaber, der ansøger om tilladelser til forundersøgelse, efterforskning, feltaktiviteter, udnyttelse eller andre aktiviteter, der kræver miljøvurdering og -afgørelse. Miljøstyrelsen vurderer hver sag inden for rammerne af gældende lov, internationale standarder og bedste praksisser.