airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Fredede og biologiske områder 

For at beskytte miljø, natur og klima i Grønland sætter Miljøstyrelsen for Råstofområdet betingelser for visse aktiviteter i nogle områder på bestemte tidspunkter af året.

Miljøstyrelsen for Råstofområdet anvender mineloven, feltreglerne og NatureMap, som er en digital visualisering af lovgivningen baseret på nyeste biologiske viden, i vurderingen af, hvilke vilkår der skal sættes i forbindelse med råstofaktiviteter. 

NatureMap er en offentligt tilgængelig online database med miljø- og naturdata over fredede og biologisk vigtige områder i Grønland. Kortet viser områder, hvor der gælder særlige vilkår og regler for udførelsen af råstofaktiviteter.

Kortet indeholder informationer, der udarbejdes af Grønlands Naturinstitut og DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet. 

Ved at klikke på et markeret område på kortet kan du læse, hvorfor det er et biologisk vigtigt område, og hvilke vilkår og regler der gælder for aktiviteter i området.   

(indsæt kortportal; naturemap.Miljøstyrelsen for Råstofområdet.gl)

For mere information eller spørgsmål om miljøforhold, kontakt Miljøstyrelsen for Råstofområdet på eamra@nanoq.gl